Home Omhoog Introductie Service en Diensten Reserve onderdelen Downloads Contact Foto's
     
                                   Platen wisselaars
                         

Home Omhoog Introductie Service en Diensten Reserve onderdelen Downloads Contact Foto's   

                      
    Platenwarmtewisselaar als motor waterkoeler                         Motorwaterkoeler

Platen warmtewisselaars

Platenwarmtewisselaars zijn multi inzetbaar en erg compact. De (vloeistof) stromen worden in tegen stroom langs elkaar gevoerd waarbij speciaal geprofileerde RVS 316 plaat de vloeistoffen van elkaar scheidt. Tussen alle platen zit een pakking die voor de afdichting zorgt. Van alle warmtewisselaars kunnen hier de temperaturen het dichts bij elkaar liggen. Een groot warmte uitwisselend oppervlak met kleine inbouwmaten. De standaard uitvoeringen kunnen geopend worden waarbij de platen kunnen worden gereinigd. De pakkingen tussen de platen zorgen voor een dichte uitvoering. Nadeel zijn de kosten van reiniging. Als de platen warmtewisselaar geopend wordt zijn veelal nieuwe pakkingen nodig om het pakket weer dicht te krijgen. De prijs van de reserve pakkingen zijn hoog. Reiniging van deze wisselaars zonder deze te openen is te prefereren. Chemische reiniging, spoelen en productstromen omkeren zijn mogelijkheden. Er kunnen voor deze opties extra aansluitingen worden voorzien.

De platen warmtewisselaar kan ook als gesoldeerde uitvoering geleverd worden. De platen worden onder vacuüm gesoldeerd en de wisselaar is hiermede voor de toekomst gesloten. Voor schone applicaties is dit een ideale uitvoering.

Speciale uitvoeringen zijn altijd mogelijk, zoals gebruik van speciale materialen ( titanium, duplex e.d), dubbelplaat uitvoering waarbij de scheiding van de productstromen moet zijn gegarandeerd, en vele andere opties.

Standaard uitvoering:

•  Platen in RVS 316
•  Alle aansluitingen aan een zijde op de vaste plaat.
•  Pakkingen van NBR, EPDM of Viton rubber
•  Medium aansluitingen op de wisselaar direct op een gatenpatroon op de vaste aansluitplaatplaat. De opening door de aansluitplaat wordt afgeschermd en afgedicht door een rubber manchet.
•  Vaste aansluitplaat en losse plaat zijn van C-staal en voorzien van een coating.

 

 

 

 

Home ] Omhoog ]

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan webmaster@warmtetransport.nl.
Copyright 2008 Warmtetransport.nl B.V.
Laatst bijgewerkt: 30 januari 2008